Nis

Baki kalan bu kubbede hoş bir sedaymiş. Meram Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü değerli büyüğümüz Ömer Faruk Karabulut'un emekliliğe ayrılacağından kurumumuza yapmış olduğu ziyaret için teşekkür eder, emeklilik hayatında kendisine sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler ve yıllar diliyoruz.

Nis

Merkezimiz sorumluluk bölgesinde bulunan ve Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanı olmayan okullarımızın genel ve yerel hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak planlanmış olan seminer çalışmalarımız başladı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem seminer çalışmalarımıza Meram İlçemizdeki okullarda görev yapan  Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar gönüllü olarak destek veriyorlar. Katkılarından dolayı meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Şubesince düzenlenen törende, Millî Eğitim Müdürü Sayın Murat Yiğit; ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Yönetim Sistemi", "ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi", "ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi" belgelendirme çalışmalarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kurumlarımızın sertifikalarını, kurum yöneticilerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda 26 Mart 2024 tarihinde düzenlenen törenle takdim etti.

Sistem kurulumları gerçekleştirilerek Bakanlığımız tarafından denetimleri tamamlanan; Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü (ISO 45001), Meram Rehberlik Araştırma Merkezi (ISO 45001), Meram Mevlana Anaokulu (ISO 45001), Meram Şehit Kubilay Anaokulu (ISO 45001), Selçuklu Melikşah Anaokulu (ISO 45001), Selçuklu Erenköy Anaokulu (ISO 45001), Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ISO 45001), Konya Öğretmenevi (ISO 9001) Karatay İzzet Bezirci İlkokulu (ISO 45001), Karatay Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği Anaokulu (ISO 45001, ISO 9001, ISO 14001) sertifika almaya hak kazandı.

Kurumumuz Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görev yapan ve bu süreçte aktif rol alan tüm mesai arkadaşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Mart ayı Meram Akademi  "Bütüncül Açıdan Ergenin İç Dünyası" Atölye çalışması  değerli hocamız Uzman Psk. Danışman Miyase ERGİN tarafından gerçekleştirildi. Uzman Psk. Danışman Miyase ERGİN hocamızın güzel sunumuyla atölye çalışmamız keyfli ve verimli geçmiştir.

Şbt

İlçemiz Kaymakamı Dr.Bayram Yılmaz, 16.02.2024 günü kurumumuzu ziyaret ederek Kurum Müdürümüz Latif Oğur'dan kurum ve faaliyetleri konusunda bilgi aldı.

Şbt

İlçemizdeki resmi/özel okullarda görev yapan psikolojik danışman/rehber öğretmenler ile ikinci dönem toplantımızı gerçekleştirdik.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2.Döneme hazırlık  tedbirleri ve dönem boyunca yapılacak çalışmaların görüşüldüğü  toplantı 31.01.2024'de saat 10.00'da Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Şbt

Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı II.Dönem Başı Merkez Komisyon Toplantısını: Kurum Müdürümüz Latif OĞUR başkanlığında aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Eğitim ve öğretim yılı boyunca işbirliği ve koordinasyonun her alanda sağlanması, yapılacak çalışmaların önleyici tedbirlerin daima göz önünde bulundurularak, kuruma müracaat eden bireylerin; bilişsel, duyuşsal, psikomotor ve sosyal alanda bireylerin menfaatine olabilecek usul ve esaslara göre öğrenci kişilik hizmetleri kapsamında yöntem ve tekniklerin işe koşulacağı perspektifiyle verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

Şbt

Meram İlçe Psikososyal Koruma,Önleme ve Krize Müdahale Ekibi İkinci Dönem Toplantısı 5.02.2024 tarihinde, Meram Rehberlik Araştırma Merkezi toplantı salonun da gerçekleştirilmiştir.Toplantı da psikososyal  koruma ,önleme ve Kriz durumlarında  yapılacak çalışmalar ,alınacak önlemler hakkında görüşülmüştür.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı II. Dönem Başı Rehberlik Toplantısı

Ock

2023-2024 Eğitim öğretim yılı rehberlik hizmetleri bölümü çalışmalarımız ve çalışmalarımızda bizlere katkıda bulunan uzmanlarımız ve meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Ock

MERAM AKADEMİ  Ocak ayı "Çocuklarda Kaygı Sorunları ve Müdahale Yöntemleri"konulu Atölye çalışmasını kıymetli hocamız  Uzman Psk.Dan.Bahar GÜZEL hocamızın  güzel anlatımı ile gerçekleştirdik.Kayg çeşitlerinden olan özgül fobi Ye yönelik,Uzman Psk.Danış.Harun GÜL 'ün EMDR yöntemi ile meslektaşmızın özgül fobisine yönelik uygulama gerçekleştirmiş olması sonucunda atölye çalışmamızı çok verimli ve keyfli geçmiştir.

Ock

Meram ilçesinde ve Akören,Taşkent,Güneysınır,Çumra,Hadim ilçelerinde bulunan ve rehber öğretmen olmayan 8.sınıf öğrencilerine( 30 Ortaokul 543 öğrenciye )yönelik zoom üzerinden LGS Sınavları,Lise Taban Puanları,LGS konu dağılımı konularında ki seminerimiz ,okulların  ve öğrencilerimizin yüksek katılımları  ile verimli bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Ock

Meram ilçesinde ve  Akören,Çumra,Güneysınır,Hadim ve  Taşkent İlçelerin de bulunan  ilkokul Okul Müdürleri,Sınıf Öğretmenleri ve Okul Psikolojik Danışmanlarına yönelik 2023-2024 Eğitim -Öğretim Yılı " BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME SÜRECİ" ile ilgili  bilgilendirme semineri yapılmıştır.Meram ilçesinde ve  Akören,Çumra,Güneysınır,Hadim ve  Taşkent İlçelerinden  okullarımızın yüksek katılımı ile bilgilendirme seminerimiz gerçekleştirilmiştir.

Ara

Aralık ayı" Objektif Testler Eğitimi" Atölye çalışması, değerli hocamız Uzman Psk. Danışman Handan ARICAN ın akıcı anlatımıyla verimli ve keyfli bir şekilde gerçekleştirildi.