Ock

Meram ilçesinde ve  Akören,Çumra,Güneysınır,Hadim ve  Taşkent İlçelerin de bulunan  ilkokul Okul Müdürleri,Sınıf Öğretmenleri ve Okul Psikolojik Danışmanlarına yönelik 2023-2024 Eğitim -Öğretim Yılı " BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME SÜRECİ" ile ilgili  bilgilendirme semineri yapılmıştır.Meram ilçesinde ve  Akören,Çumra,Güneysınır,Hadim ve  Taşkent İlçelerinden  okullarımızın yüksek katılımı ile bilgilendirme seminerimiz gerçekleştirilmiştir.

Ara

Aralık ayı" Objektif Testler Eğitimi" Atölye çalışması, değerli hocamız Uzman Psk. Danışman Handan ARICAN ın akıcı anlatımıyla verimli ve keyfli bir şekilde gerçekleştirildi.

Eyl

Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sene Başı Merkez Komisyon Toplantısını: Kurum Müdürümüz Latif OĞUR başkanlığında aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Eğitim ve öğretim yılı boyunca işbirliği ve koordinasyonun her alanda sağlanması, yapılacak çalışmaların önleyici tedbirlerin daima göz önünde bulundurularak, kuruma müracaat eden bireylerin; bilişsel, duyuşsal, psikomotor ve sosyal alanda bireylerin menfaatine olabilecek usul ve esaslara göre öğrenci kişilik hizmetleri kapsamında yöntem ve tekniklerin işe koşulacağı perspektifiyle verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

May

Sorumluluk bölgemizde olan Akören, Çumra, Güneysınır, Hadim ve Taşkent ilçelerimizdeki rehber öğretmeni olan ve olmayan okullara yönelik 08.05.2023-11.05.2023 tarihleri arasında Meram R.A.M. Rehberlik Bölümü ve Özel Eğitim Bölümü çalışmalarımıza ait bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştirdik.

Ara

Yapılan toplantıya Proje Koordinatörü kurum Osman Gazi Orta Okulu, Selçuk Üniversitesi,İspanya, İtalya, Romanya ve Bulgaristan’ daki ortaklarımız katıldı. Toplantıda tüm kurum temsilcileri kendi kurumunun tanıtımını yaptı. Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ni yerinde gözlemleyen ortaklarımıza Türkiye’nin eğitim sistemi ile ilgili kurumumuz tarafından hazırlanan kısa film izletildi ve  proje içeriği ile ilgili yapılan çalışmalar paylaşıldı . Akabinde yapılan planlama doğrultusunda Proje Ortaklarımızla Konya ve Kapadokya turu yapıldı. Ayrıca ortaklarımızla Şeb- i Aruz anma etkinliklerine de gidildi. Ülkemizde çok iyi ağırlandıklarını ve bizlerle çalışmaktan çok mutlu olduklarını belirten ortaklarımız ülkelerine uğurlandı.

Eyl

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güvenli Okul Toplantısı Meram Kaymakamımız Sayın Resul ÇELİK başkanlığında gerçekleşti.

May