Köşe Yazıları

Eyl

Aileler, öğretmenlerin bir silahşör olarak kendi yerlerine de kahramanlık yapmasını beklemek yerine öğretmenle kuracakları işbirliği ve paylaşımla birlikte başarı için gayret göstermelidir.

OKULA UYUM SÜRECİ

Okul korkusu, çeşitli nedenlere bağlı olarak çocukların okula gitmeyi reddetmesi durumudur. Bu nedenler okuldan ya da aileden kaynaklanabilir.

ZİHNİMDEKİ AKNELER

Büyüme ve gelişme çağı olan gençlik yıllarında, bedenimizdeki değişiklik ve gelişmelere yönelik ilgi ve alakamız artmaktadır. Hatta sadece kendimizin değil, başkalarının da bizdeki bu değişiklikleri fark edip bizi izlediğini, gözlediğini düşünürüz.

Nis

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki beynimiz yaklaşık bir milyar nörondan (sinir hücresi) oluşuyor.Bu kadar çok nöronun bilgi depolama kapasitesi dünyadaki bilgilerin çok büyük bir kısmını içerebilecek büyüklüktedir.

Nis

VELİNİN OKUL BAŞARISINA KATKISI

Bireyin gelecekteki yaşamında kuşkusuz en belirleyici rolü oynayan kurum okuldur. Fakat bu süreçte velinin de ayrı bir yeri vardır.